BenchMark Фонд Имоти- инвестиционен тероризъм или „българска работа“

септември 2, 2008 at 4:47 pm (Текстове)

В броя си от Август 2008г. базираното в Полша списание за инвестиции в областта на строителството – Eurobuild Central and Eastern Europe–  в раздела „Инвестиционни новини“ съобщава, че БенчMарк Груп са изтеглили от гръцка банка 26 млн. евро заем за реализирането на своите проекти на „Цариградско шосе“ и на….. Раковски 124! Те били временно замразени поради липса на средства. Та, пита се в задачата, защо “ стратегическият инвеститор клас А“ (както ги описва администрацията такива като Бенчмарк), като се е заел с дело толкова напредничаво и угодно за града ни- да ни смае с новите си бизнес центрове- няма пари да си ги построи?

И като няма пари  да си ги построи откъде има пари да разруши паметник на културата на „Раковски“124, да плати плагиатския проект на арх. Росица Никифорова, да си „подсигури“ разрешителни, издадени в нарушение и за капак да си пробута стария проект, вече с нужните съгласувания?

Въпросът, всъщност, е докога този град ще е разтърсван от инвестиционен тероризам, чиито мътни ползи и финансови трикове са угодни само на инвеститорите и на корумпираната административна машина, която с радост  ги обслужва ? Още по-болезнен е въпросът докога такива финансови играчи и борсови спекуланти, чиито интереси заличават традициите и наследството на града ни, ще ни се натрапват от хранените от тях администратори като „инвеститори“, разкриващи работни места, градящи инфраструктура  и куп блага в полза на града и обитателите му? Докога ще ни смятат за толкова тъпи ?

Боя се, че докато търпим… Докато не се изправим лице в лице с тях по всички законни начини и не им покажем, че нито сме тъпи, нито апатични, нито уплашени!

Вашият коментар